Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за своята ефективност. Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата
Политика за защита на личните данни

Новини

Новини Новини

Детайлите, които влияят при продажбата на жилището

Детайлите, които влияят при продажбата на жилището

Продажбата на жилището е един труден процес, който изисква търпение, за да сключите изгодна сделка, но най-вече и правилен подход, който ще ви доведе бързо до успешен резултат. Колкото и подходящо да е едно жилище за потенциалния купувач, ако в него цари безпорядък, това би направило лошо впечатление по време на огледа.

Помислете добре, кои елементи от жилището са във ваша полза и с кои недостатъци трябва да се справите. Ако жилището разполага с красиви френски прозорци, високи тавани или камина, направете така, че да подчертаете тези предимства. Ако пък не разполагате с голяма площ, инвестирайте в по-светли цветове на стените, които оптически да създадат усещане за простор в помещенията.

Ако терасата ви предлага изключителна гледка, направете така, че терасата да предразполага към домашен уют и спокойствие. Ако сте заложили на ярките тонове по стените, добре е да туширате този ефект, защото това може да откаже много потенциални собственици, на които просто им е трудно да си представят жилището, разсеяни от ярките контрасти. Неутралните цветове са най-добрият вариант за бърза продажба.

Чистотата също играе основна роля за бързото достигане до сделката. Най-добрия вариант е да повикате професионална фирма за почистване, която да се справи със задачата и да направи жилището максимално привлекателно за погледа. Друга пречка за бързата продажба се оказват множеството лични вещи, спомени и снимки, които превръщат жилището в дом, но не са в полза на собственика, който иска да го продаде.

Помислете за другите сетива освен зрението. Ароматът, който се носи из имота е също толкова важен, колкото и гледката, която виждат потенциалните купувачи. На пазара има безброй варианти за справяне с този проблем, но дори ароматът на току-що приготвено кафе може да свърши чудеса.

Присъствието на домашни любимци не е желателно и би ви попречило да достигнете до сделка с хора, които принципно не са любители на животните и присъствието им по време на огледа може да ги откаже от имота.

Тези малки детайли всъщност са пътят към бързата и изгодна сделка. Колкото по-привлекателно е едно жилище за очите, толкова по-бързо ще се намери купувач, който е сигурен в тази решаваща стъпка, без да бъде притеснен от психологическите пречки, които могат да бъдат толкова лесно премахнати. Тези съвети могат да бъдат полезни както при продажбата, така и при отдаването под наем на жилище за първи път, което да улесни и експертите, които ще се занимават с отдаването и управлението на имота в последствие.