Този сайт използва "бисквитки" (cookies). Продължавайки напред, Вие сe съгласявате с нашата
Политика за защита на личните данни

+359 882 724 899

Пловдив е сред най-прогресивно развиващите се места по света

Пловдив се нареди сред десетте най-прогресивно развиващи се места по света на изданието „Файненшъл таймс“. За трета година Пловдив и Тракия икономическа зона са отличени в най-престижната класация за инвестиции. Тази година градът е отличен в две категории - „Възвръщаемост на инвестициите“ и „Образование, умения и обучение“.

Признанието е на FDI Magazine's Global Cities of the Future 2018/19, FDI Strategy Awards 2018 (Стратегически награди за преки чуждестранни инвестиции 2018); Polish Cities of the Future 2019/20 (Градовете на бъдещето 2019/20, Публикувани през 2019); FDI Reinvestment and ROI Rankings (Преки чуждестранни инвестиции: Рейтинги за реинвестиране и възвръщаемост на инвестициите). Пловдив се нарежда сред първенците, а кметът Иван Тотев е поканен да участва в церемонията по награждаване на FDI Location Awards.

Класацията нарежда локациите с най-добър микроклимат за инвестиции, резултат от устойчивостта в производството. Вече над 100 международни компании имат фабрики в района на Пловдив, а голяма част от тях отчитат разширяване на инвестициите си.

Средно годишно в Пловдив влизат между 5 и 8 международни компании в икономиката. Постоянно се наблюдава разкриване на нови работни места. Това води до едва 2,5% дял на безработицата в града и 4% в региона, а заетите работни места достигат 75 000. Тези данни превръщат Пловдив в един от водещите индустриални и образователни центрове в България.

Делът на международните компании се равнява на българските инвестиции, което също се очертава като положителна тенденция на пазара. Това е признак за динамично съдружие с международните компании.

FDI Intelligence е раздел на Financial Times, специализирана по въпросите, свързани с инвестициите и с насърчаване на инвестиционния климат на световно ниво. Класацията „Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19″ обхваща цяла Европа, базирайки се на изключително задълбочен макроикономически анализ на данните от 490 локации (градове и региони) в общо 6 категории.

Победителите се отличават със сертификат по време на церемония във френския град Кан. На форума присъстват кметове, официални лица и професионалисти от агенциите за насърчаване на инвестициите, където да отбележат победителите от класацията за „Най-успешните места по света“.

Последни новини

 • Готов ли си да платиш цената ?

  Готов ли си да платиш цената ?

  Всеки един от нас има мечти,цели и желания.Всеки иска нещо,но малко хора знаят цената на всяко свое желание.Малко хора знаят,че за да получиш,трябва да дадеш.Има желания,които можем да си купим с...

 • Пловдив е сред най-прогресивно развиващите се места по света

  Пловдив е сред най-прогресивно развиващите се места по света

  Пловдив се нареди сред десетте най-прогресивно развиващи се места по света на изданието „Файненшъл таймс“. За трета година Пловдив и Тракия икономическа зона са отличени в...

 • Важните фактори при закупуване на жилище

  Важните фактори при закупуване на жилище

  Снимка: flickr.com Поначало най-важните фактори при покупка на жилище все още остават цената и локацията. По тези критерии се формират основните тенденции на пазара както в България, така и по...